مایکروویو مقدار مشخصی انرژی تولید می کند و به راحتی زمان خشک شدن را کوتاه می کند. علاوه بر این، نقطه جوش آب در خلاء کاهش می یابد و باعث ایجاد دمای بالا در داخل ذرات خشک شده روی سطح محصول می شود.
خشک کردن میوه خشک حبه ای در خلاء مایکروویو یک فرآیند کم آبی است که از تشعشعات مایکروویو برای تولید گرما در فشار کامل (فشار محفظه) استفاده می کند.
در طول خشک کردن خلاء، مولکول های آب پرانرژی به سطح پخش می شوند و به دلیل فشار کم تبخیر می شوند. به دلیل عدم وجود هوا، خشک کردن با خلاء از اکسیداسیون جلوگیری می کند و رنگ، بافت و طعم محصولات خشک را حفظ می کند.
این دستگاه می تواند کیفیت محصولات را بهبود بخشد و تجهیزات آن می تواند باعث افزایش ماندگاری مواد غذایی، حفظ طعم و مواد مغذی اصلی غذا، حفظ فعالیت بدنی مواد اولیه، افزایش عملکرد مواد غذایی سالم و افزایش ارزش محصولات کشاورزی شود.
این روش حفظ طعم بهتر، آبرسانی زیاد، کمترین اتلاف مواد مغذی و کمترین تغییر رنگ را در میان خشک کردن حرارتی دیگر همراه با سرعت خشک شدن سریعتر نسبت به خشک کردن انجمادی فراهم می کند.
مایکروویو وکیوم نه تنها انبه را به سرعت خشک می کند بلکه میزان الیاف و میکروارگانیسم موجود در قسمت خمیری میوه را نیز کاهش می دهد به طوری که طعم میوه تا حدودی مخدوش می شود و خشک کردن با خلاء نیز میزان آب موجود در میوه را کاهش می دهد. محیط بسته هیچ میکروارگانیسم دیگری نمی تواند وارد میوه شود.