پتاسیم یک ماده معدنی است که برای انتقال و تولید تکانه های عصبی و برای فعالیت طبیعی ماهیچه ها، کلم پیچ سفید علاوه بر همکاری در تعادل آب داخل و خارج سلول ضروری است.
کلسیم یک ماده معدنی مهم در رشد استخوان ها و رژیم غذایی است و همچنین در عملکرد صحیح سیستم عصبی و عضلانی نقش دارد.
منیزیم با عملکرد روده، اعصاب و ماهیچه ها مرتبط است. همچنین بخشی از استخوان ها و دندان ها است، ایمنی را بهبود می بخشد و اثر ملین ملایمی دارد.
از نظر ویتامین ها، کلم ها را می توان منبع خوبی از پروویتامین A (به ویژه در کلم پیچ)، فولات و ویتامین C دانست که در کلم خام به مقدار قابل توجهی وجود دارد، در حالی که اگر به صورت پخته مصرف شود غلظت آن به میزان قابل توجهی کاهش می یابد. در واقع، تا 50٪ را می توان از دست داد. ویتامین E و B3 یا نیاسین نیز در این سبزیجات وجود دارد، اما در مقادیر کمتر.
بتاکاروتن یک رنگدانه طبیعی است که به سبزیجات رنگ زرد متمایل به نارنجی مایل به قرمز می دهد و در صورت نیاز توسط بدن به ویتامین A تبدیل می شود. در مورد کلم، بتاکاروتن توسط کلروفیل، رنگدانه سبز پوشانده می شود. ویتامین A برای بینایی، وضعیت خوب پوست، مو،
غشاهای مخاطی، استخوان ها و برای عملکرد مناسب سیستم ایمنی ضروری است و همچنین دارای خواص آنتی اکسیدانی است. کلم قرمز که مشخصه رنگ بنفش آن است، به لطف وجود آنتوسیانین ها، رنگدانه های طبیعی که دارای اثر آنتی اکسیدانی نیز هستند، این رنگ را ارائه می دهد.
فولات ها در تولید گلبول های قرمز و سفید خون، در سنتز مواد ژنتیکی و در تشکیل آنتی بادی های سیستم ایمنی نقش دارند.جوانه کلم در غذاهای سنتی کشورهای مختلف بسیار مورد استقبال قرار می گیرد، زیرا از زمان های قدیم شناخته شده بوده و خواص درمانی به آنها نسبت داده شده است.
در حال حاضر آنها در سراسر جهان گسترش یافته اند، و به روش های مختلف مصرف می شوند، اگرچه به طور کلی پخته می شوند. جوانه با فشار دادن برگ های گیاه روی جوانه اصلی تشکیل می شود.
کلم – کلم یکی از قدیمی ترین سبزیجات شناخته شده است. آنها قبلاً توسط مصریان کشت می شدند و گیاهان دارویی محسوب می شدند. رایج ترین روش مصرف کلم خورش یا پخته است، البته کلم خام نیز در سالاد مصرف می شود.
در آلمان از آن بسیار استقبال می شود و کلم ترش که کلم تخمیر شده است با آن درست می شود.