در کشورهای در حال توسعه ارده شکلات یزد فقر دسترسی به غذا را به شدت مختل کرده است.
علاوه بر این، تامین ناکافی پروتئین حیوانی علت اصلی برخی از بیماریهای سلامتی در جمعیت است.
دانشمندان به سختی تلاش میکنند تا منابع پروتئین گیاهی کمهزینه را کشف کنند، بهعنوان مثال، برای ادغام در فرمولهای غذایی برای کیفیت غذایی بهتر.
در گذشته،ارده کنجد سبوس دار برای استخراج و استفاده از ایزولههای پروتئینی، روی دانههای روغنی از جمله پنبه، کلزا، سویا، آفتابگردان و بادامزمینی تأکید میشد.
اخیراً، محققان آرد کنجد بدون چربی را برای ترکیب آن در محصولات غذایی برای تقویت محتوای پروتئین و کاهش اختلالات سلامت مرتبط بررسی کردهاند.
دانه کنجد ارده کنجد ایرانی از تیره Sesamum از خانواده Pedaliaceae است.
محصول کنجد اولین بار در بین دانه های روغنی کشت شده و برای تولید روغن خوراکی مورد استفاده قرار گرفت. طی 3 دهه گذشته، رشد و تولید دانه کنجد در سراسر جهان از 6.3 میلیون هکتار (Mha) و 2.8 میلیون تن (Mt) به ترتیب از سال 2002 تا 2016 به 11 اینچ و 6.2 میلیون تن افزایش یافته است.
این بیشتر در آسیا و آفریقا کشت می شود و کشورهای برتر کشت کنجد به ترتیب نزولی تانزانیا، هند و سودان هستند که به ترتیب 1.1 میلیون تن، 0.8 و 0.7 میلیون تن تولید می کنند.
با توجه به افزایش سطح تولید کنجد ارده کنجد اردکان تهران در چند سال اخیر، اهمیت آن برای مصرف کنندگان و کاربرد آن در بسیاری از محصولات با ارزش، سالم و مغذی افزایش یافته است.
از نظر تغذیه ای، به دلیل مقادیر قابل توجهی از اسیدهای آمینه ضروری و غیر ضروری در مقایسه با سایر پروتئین های دانه، منبع پروتئینی مهمی در نظر گرفته می شود.
- منابع:
- تبلیغات: