فشار خون
مطالعه رویکردهای غذایی برای توقف پرفشاری خون تأثیر رژیم غذایی غنی از سبزی را بر فشار خون بررسی کرد و میزان چربی اشباع شده و کل را محدود کرد.
محققان دریافتند که افراد مبتلا به فشار خون بالا که از این رژیم غذایی پیروی میکنند، فشار خون سیستولیک (عدد بالای اندازهگیری فشار خون) را حدود 11 میلیمتر جیوه و فشار خون دیاستولیک (عدد پایین) را تقریباً 6 میلیمتر جیوه کاهش میدهند تا جایی که داروها می توانند به آن دست پیدا کنند.
یک کارآزمایی تصادفی که به عنوان کارآزمایی بهینه دریافت درشت مغذیها برای سلامت قلب شناخته میشود، نشان داد که این رژیم غذایی غنی از سبزی، زمانی که مقداری از کربوهیدرات با چربی یا پروتئین غیراشباع سالم جایگزین شود، فشار خون را حتی بیشتر کاهش میدهد.
در سال 2014، یک متاآنالیز کارآزماییهای بالینی و مطالعات مشاهدهای نشان داد که مصرف رژیم گیاهخواری با کاهش فشار خون مرتبط است.
سرطان
مطالعات اولیه متعدد نشان داد که به نظر می رسد ارتباط قوی بین خوردن سبزی خوردن پاک شده و محافظت در برابر سرطان وجود دارد.
برخلاف مطالعات که گروههای بزرگی از افراد اولیه سالم را برای سالها دنبال میکنند، عموماً اطلاعات قابل اعتمادتری نسبت به مطالعات مورد-شاهدی ارائه میدهند، زیرا آنها بر اطلاعات گذشته متکی نیستند و به طور کلی، داده های مطالعات کوهورت به طور مداوم نشان نداده اند که رژیم غذایی غنی از میوه ها و سبزیجات از سرطان پیشگیری می کند.
به عنوان مثال، در طی یک دوره 14 ساله در مطالعه سلامت پرستاران و مطالعه پیگیری متخصصان بهداشت، مردان و زنانی که بیشترین مصرف سبزی (8+ وعده در روز) را داشتند به همان اندازه احتمال ابتلا به سرطان داشتند به عنوان کسانی که کمترین وعده روزانه (زیر 1.5) را خوردند.
یک متاآنالیز مطالعات کوهورت نشان داد که مصرف بیشتر سبزی خطر مرگ ناشی از سرطان را کاهش نمی دهد.
احتمال بیشتری وجود دارد که برخی از انواع سبزی ممکن است در برابر برخی سرطان ها محافظت کنند.